dimarts, 13 d’octubre del 2009

Mingu Balmanya, un crack al camp i a la banqueta

El Sr. Domènec Balmanya i Parera, conegut com a Mingu Balmanya és un gironí il·lustre i un gran futbolista que va arribar a ocupar el càrrec de seleccionador espanyol. La seva història i formació comença a Girona i després va passar directament al Barça equip amb el que fou titular.

Durant la guerra civil va fitxar pel Sète de la primera divisió francesa, els que no conegueu aquesta vila us recomano que un cap de setmana us hi acosteu amb cotxe, és un poble molt bonic.

Després de la guerra va a Girona per jugar amb el Doble Set i de bell nou al Barça obtenint el títol de Campió de Copa. Quan va deixar el Barça, va jugar amb el Nàstic i finalment es va retirar al quadribarrat Sant andreu.

La seva gran carrera però més que com a jugador va ser com a entrenador i si bé va començar amb el Girona, va dirigir també el Saragossa, l’Oviedo, el Barça, el Sète, el València, l’Espanyol, el Betis (proper rival de lliga del Girona), el Málaga, l’Atlético de Madrid, el Cadis per acabar retirant-se al mateix club en el que ho havia fet com a futbolista el Sant Andreu. Com a tècnic però la fita màxima va ser el nomenament com a seleccionador espanyol l’any 1966.

Un crack al camp i a la banqueta!