A l’estiu convé tenir sempre a mà una beguda ben refrescant i si bé reconec que durant l’hivern amb prou feines consumeixo sidra atès que prefereixo entregar-me a les weiss biers a la que arriba el bon temps se’m torna a despertar el desig de prendre aquesta beguda feta a base de poma fermentada, una sidra ben glaçada, en aquest cas una Magners, probablement la sidra més famosa del món, a Girona la podeu prendre al Mckiernan’s de la Rambla i en cas que en volgueu prendre a casa, desconec si en venen al detall en algun establiment però recomano els “botellins” en pack de 6 que venen al Mercadona de Sidra el Gaitero i és que Astúries i el País Basc són grans i excel•lents productors de sidra.
La història de la sidra és ben antiga, els romans ja en consumien però sobretot els normands i els bretons ja en produïen i empraven no només per beure sinó també per cuinar, de fet si aneu a la Crêperie Bretton de Girona podeu demanar sidra i us la duran en uns vasos molt guapos.
No sóc cap expert en sidres artesanals i per això us parlo de la Magners en el ben entès que tot i tractar-se d’un producte industrial de producció massiva no deixa de ser un producte de gran qualitat. La casa Magners situada a Clonmel (Irlanda), usa fins a 17 tipus diferents de varietats de poma per produir la sidra, que fermenten en cubes de fusta de roure durant 8 setmanes per posteriorment filtrar-la, treure els residus i passar-la a una altra cuba per embotellar-la. Es recomana prendre-la amb glaçons ben grossos que en potencien els aromes.

Sidra, salut i Girona futbol club!