dijous, 22 de gener del 2009

Fotografia dedicada a la Penya Savoy, any 1946

Malgrat la Penya Neurastènics (de la que en parlarem abastament més endavant) va ser la primera i més rellevant penya del Girona, la més aguerrida i l'embrió de la Penya Doble Set, aquesta no va ser l'única penya del Girona en la dècada del 40.
Si Can Montanya (més o menys l'actual Duran Bar) era la seu dels Neurastènics, el Cafè Savoy situat al Carrer Nou de Girona, just al costat de l'Hotel Peninsular era la seu de la Penya Savoy que a data de 7 de juliol de 1946 va retre homentage a l'extrem del Girona F.C. Josep Ferrer.
Josep Ferrer que jugava d'extrem esquerre, treballava de fuster o tenia una botiga de mobles, no ho sé exactament, el cas és que eren altres temps i alguns dels futbolistes actuals haurien de prendre nota de la capacitat de sacrifici dels qui els van precedir en la pràctica d'aquest esport.
El Sr. Josep Ferrer en agraïment a la celebració va dedicar una fotografia seva als membres de la Penya Savoy: "Als amics de la Penya Savoy, amb el maxim de afecte, en la diada del meu homentage · Girona 7 de juliol de 1946 · Signatura"



Gràcies a la família Nicolazzi per fer-nos arribar aquest document.