dissabte, 17 de gener del 2009

JOSEP PUIG I PUIG "CURTA"

És lògic que dediquem una de les primeres entrades al jugador que dona nom a la nostra penya.

En Curta neix a Constantins, dins el terme municipal de Sant Gregori, malgrat tot el considerem saltenc perquè és a la vila de Salt on s’arrelà des de ben petit.

Es va formar com a jugador entre Salt i Girona, precisament el seu fitxatge durant la temporada 1940-1941 fou el seu primer gran pas com esportista. Aquesta temporada el Girona F.C. jugava a Segona Divisió, destaca com a curiositat la golejada aconseguida pel Girona al encolomar sis gols al Cartagena.

La temporada 1941-1942 (també a Segona Divisió) on el Girona juga en el segon grup (de tres) s’enfronta a equips amb noms tan curiosos com el Ferroviària de Madrid o el Constància d’Inca, és la segona i darrera temporada de Curta al Girona atès que ben aviat va estar al punt de mira del Futbol Club Barcelona.

La gent que el coneixia i l’havia vist jugar m’han comentat que es tractava d’un defensa amb una potència física i un fons envejables. Deixo per cadascú de vosaltres l’equiparació a algun futbolista actual, jo m’he fet la idea que devia ser tipus Puyol. Com a curiositat mireu-vos la tercera vinyeta de la tira còmica que he posat al recull d’imatges.

Jugant amb el Barça li va arribar la internacionalitat primer amb la Selecció Catalana i després amb la Selecció Espanyola amb la que fou tres cops internacional contra Portugal, Irlanda i Suïssa.

Quan va acabar la seva carrera com a futbolista va continuar jugant en equips de veterans.

Honor i respecte als qui han fet gran la història del Girona Futbol Club!


Recull d’imatges:

Temporada 1940-1941



Temporada 1941-1942


Amb el Barça, a la foto també hi apareix el mític porter Ramallets
Amb la samarreta del Barça

Còmic aparegut a la revista del Barça.
Amb la Selecció Catalana

Amb la Selecció Espanyola el 2 de març de 1947 a Dublin.
Irlanda 3 - Espanya 2.



La informació i fotografies s’han extret dels llibres “Història del futbol a Girona 1904-1957” i “Història gràfica: 75 anys del Girona F.C” ambdós escrits pel Sr. Jaume Curbet i Boj, en la meva opinió un documentalista brillant i el gran cronista de la història del Club.