dilluns, 29 de juny del 2009

Volant cap a Mallorca!

Buff... amb aquesta calor qui no s’apuntaria a volar a Ses Illes...? Platges meravelloses, sol, cerveses glaçades amb llimona, noies en bikini...

Al Girona FC la temporada 53/54, li va tocar jugar el segon partit de lliga a Inca (Mallorca), el primer partit l’havia guanyat a l’estadi de Vista Alegre 3 a 0 al també illenc Atlètic Balears.

En motiu d’aquest desplaçament i per primer cop en la història del Club es va contractar un avió per cobrir el trajecte, a part dels jugadors, l’entrenador i el massatgista, s’hi sumaren 4 aficionats fins completar la vintena de places que el Girona tenia assignades, malauradament el Constància d’Inca es va imposar per 2 a 1. Ignorem si van portar ensaïmades per endolcir el viatge de tornada.

Això no va impedir que el Girona acabés la Lliga segon amb 45 punts, rere el Terrassa amb 49 punts i per tant amb dret a jugar la lligueta d’ascens per pujar de tercera a segona divisió. Cal destacar la gran aportació de Jaume Ribera, màxim golejador de la Lliga amb 21 gols.

A priori el calendari era immillorable pel Girona, el primer partit a casa, quatre seguits fora i tres a casa. Els rivals assequibles: La Felguera, El Ponferrada, El Caudal de Mieres i el Huesca (amb el que hem tancat aquesta temporada), encara que a vegades quan comences amb el peu esquerre ja no hi ha manera de redreçar la situació i això és el que ens va passar al perdre el primer partit a casa i tornar amb quatre derrotes al sarró dels partits que es van jugar fora. Tot i que després es va guanyar El Ponferrada a Vista Alegre (el títol ja s’havia esvaït), el pitjor encara havia d’arribar amb la fatídica derrota a casa contra el Caudal de Mieres, el que va fer desesperar els aficionats i que només es va poder arreglar una mica amb la victòria al darrer partit contra el Huesca.

Salut i bones vacances qui les començi!