dimarts, 11 d’agost del 2009

El futbol està de dol

La veritat és que no volia actualitzar fins després del Trofeu Girona Costa Brava que amb el devenir dels darrers aconteixements tindrà de ben segur un caire més emotiu pels aficionats pericos i pels amants del futbol en general però dos gerros d’aigua freda seguits m’han fet superar la mandra i escriure un petit post de comiat honrant la figura del llegendari Bobby Robson i del defensa espanyolista Dani Jarque. Vosaltres feu gran el futbol.



Robert William Robson (1933-2009).

Més conegut com a Bobby Robson, un senyor de cap a peus i mite del futbol mundial. Bobby Robson va debutar l’any 1950 com a futbolista a les files del Fulham FC (del barri de Chelsea de Londres i equip històricament rival acèrrim del Chelsea FC que va arribar al barri uns anys més tard), posteriorment, l’any 1956 va fitxar pel West Bromwich Albion del centre d’Anglaterra per acabar tornant al Fulham FC l’any 1962 on acabà la seva carrera seriosa com a futbolista.

Probablement la seva faceta més coneguda però és la d’entrenador, va debutar l’any 1969 dirigint l’Ipswich Town per fer-se càrrec de la selecció anglesa de l’any 1982 al 1990. Després va començar la seva aventura com a tècnic a Europa dirigint, entre altres, el Barça la temporada 1996-1997, deixant una petja inesborrable al cor dels culés i aconseguint un triplet: Recopa d’Europa, Copa del Rei i Supercopa d’Espanya. El darrer equip que va dirigir va ser el Newcastle United fins el 2004 quan se li diagnostica un càncer que l’ha dut a la mort.

Bobby Robson, sempre al nostre cor, sempre!


Daniel Jarque González (1983-2009).

Dani Jarque, un jugador dels que creen vincle entre l’equip i els aficionats, de ben petit havia jugat amb el Sant Boi però de seguida es va incorporar a les categories inferiors de l’Espanyol i de fet és l’únic club en el que va jugar en la seva carrera des que l’any 2002 debutà contra el Recreativo de Huelva. El punt àlgid de la seva carrer arriba amb la consecució de la Copa del Rei l’any 2006 en el partit que enfrontà l’Espanyol i el Real Zaragoza. Les tràgiques circumstàncies de la seva mort no han deixat indiferents a ningú. Acompanyem en el sentiment als qui sofreixen la seva pèrdua i molt especialment en perico de Salt amb qui compartim les tardes del diumenge a Montilivi. Descansa en Pau.