dimarts, 22 de desembre del 2009

Hofbräu i Ratskeller, temples cervesers de München

Una temperatura de quinze graus sota zero amb el conseqüent col·lapse vial ens va impossibilitar arribar amb temps de Sttugart on haviem aterrat fins a Munich per veure com el Bayern (blanc-i-vermell com el Girona) apallissava 5 a 2 a l’Herta Berlín, malgrat aquest gravíssim contratemps la part de la nostra penya desplaçada a Alemanya vam poder complir el segon objectiu de l’expedició centrat en la visita de dos temples cervesers i en la degustació de diferents viandes bavareses i especialment les cerveses tipus “weiss”, elaborades en blat i sempre pendents el diumenge de l’iphone d’en Joan des d’on arribaven les dades del partit èpic que es va viure a Girona on quedaven dos membres del nostre grup. Per fi s'ha fet justícia i després de les darreres ensopegades el Girona ha pogut sortir dels llocs perillosos.

Us deixem algunes fotos comentades i en breu (si ens toquen les entrades) serem a Sttutgart de bell nou per fer costat al Barça, som culés i mai ho hem amagat i menys després de l’any que hem viscut i per molts anys!El Ratskeller. Situat als baixos de l'ajuntament de Munich, antigament era una casa per pidolaires i sense sostre, com la Sopa de Girona però ha acabat convertint-se en un restaurant on hi poden menjar més de 1.500 persones i on preparen delícies bavareses com el famós "codillo" o les salsitxes típiques.Cerveses tipus "weiss" les marques més anomenades són Franziskaner i Paulaner.
Cerveseria Hofbräu, fundada el Segle XVI, amb capacitat per prop de 2.000 persones, amb una banda de música tradicional i un ambientàs espectacular. Aquest cerveseria també té la curiositat de ser el lloc on Adolf Hitler havia fet les seves arengues quan era a Munich, lloc on hi havia una seu del NSDAP.
Una de les moltes barres del local, el curiós és que hi ha la possibilitat de fer-se soci de la cerveseria i et guarden la gerra amb un número.La mesura standard és la cervesa de litre, aquest tipus pilsen, força suau i que permet fer-ne com a mínim un parell o tres mentre sopes.
Pintades de l'afició més aguerrida del Bayern, la Schickeria, en aquests moments a uns 14 graus sota zero!
Prometo no escriure més de cerveses una bona temporada!
Aquest blog romandrà sense actualitzar fins passat Reis!
BON NADAL I BONES FESTES A TOTHOM!
SOM-HI GIRONA!
Salut!