dilluns, 19 de juliol del 2010

Cervesa d'arròs La Brava

Excel•lent cervesa tastada aquest cap de setmana, el•laborada utilitzant entre d’altres ingredients arròs de Pals.

Comercialitzada per la casa catalana Keks i batejada com La Brava (per la Costa Brava) m’ha sorprès gratament el fet que es tractés d’una cervesa tan fina, suposo que el subconscient em traïa i fins ara era reticent a demanar-la perquè l’associava erròniament al sake. En fi, a vegades val la pena deixar els prejudicis de banda i poder gaudir de la teva beguda preferida amb un tast diferent, destacar que al fermentar a l’ampolla al cul queda una mica de pòsit i cal tenir-ho present al fer el darrer glop. Us deixo una ressenya que he trobat a internet i que subscric.

Cervesa d’alta fermentació. La presència d’un cereal com el gra d’arròs, conreat i mimat per l’Albert Grassot a Pals, a la Costa Brava, no és un miratge sinó un intent d’elaborar una cervesa amb una estructura delicada, un gra de carbònic subtil i un sabor peculiar. Una cervesa rossa, amb tots els aromes dels cereals, pell de taronja, celiandre, ginebró i safrà de Jiloca.

Excel•lent per combinar amb les tapes més mediterrànies com els calamars a la romana, les navalles a la planxa, escopinyes, sonsos fregits o les clàssiques patates braves.”

No us puc confirmar si combina bé amb els calamars a la romana... perquè la vaig prendre sola, tanmateix estem a l’espera que l’estimat Jordi F, ens faci arribar un post especial de les millors tapes amb les cerveses que els donen més joc, Jordi que és per avui...!


Som-hi Girona! (a 2ª o a 2ª B)