dijous, 2 de setembre del 2010

Corrent en pilotes!

Un altre gran clàssic del món del futbol i del que dissortadament encara no hem gaudit a Montilivi és l’streaking o el que és el mateix, córrer en pilotes pel terreny de joc mentre s’està disputant un matx.
Dic dissortadament, no pel fet de veure un home amb el nap enlaire, sinó pel fantàstic espectacle que suposa veure com els “segurates” gamben per atrapar-lo i sobretot pel placatge final en el que perseguidors i perseguit rodolen plegats per la gespa i a vegades a algú li toca menjar-se un plàtan sense haver demanat postres...

El primer cas documentat d’streaking va ser el juliol de 1955 a Anglaterra, quan van detenir a un home corrent despullat entre dos poblets propers a Londres i aquest va manifestar que ho havia fet per una jugesca.
Un cop més veiem com Anglaterra és el bressol de les més exquisides tradicions i alhora de les més esbojarrades i és als països anglosaxons on aquesta “tradició” es troba més consolidada i on té en els espectacles esportius una major difusió.

En lo referent al terme, procedeix de l’anglès (to streak) que significa córrer a tota velocitat i d’aquí en van derivar les paraules: streaker (qui fa l’acció) i streaking (el nom de l’acció), el terme però no es va estendre i conèixer sota aquest nom fins l’any 1973, en el que la premsa ho va popularitzar.

Des d’aquí llancem el repte a la Directiva del Girona que el Mercedes el regalin a la primera persona que creui el camp en pilota picada sense ser placat per cap “segurata”, sens dubte donaria molta més projecció al Club a nivell dels medis que el trist sistema del sorteig de butlletes!

birra, streaking i Girona FC!