dissabte, 23 d’abril de 2011

Recomanació de darrera hora per Sant Jordi

Us recomano un llibre que s'haurien de llegir certes persones que van als camps de futbol i també certes d'altres que els hi riuen les gracietes.
Futbol per la llibertat ens transporta al paper que aquest esport ha jugat en el combat per la llibertat dels pobles i contra el colonialisme, en la denúncia del feixisme i del racisme, o en la seva aportació a la lluita per les llibertats democràtiques i la justícia social. Tot amanit amb exemples concrets que evidencien que el futbol, no només no sempre ha estat l’opi del poble sinó que ha servit amb passió algunes de les moltes causes nobles i justes per les quals la humanitat ha combatut al llarg de la seva història.

XXVIè Premi d'Assaig Josep Vallverdú, 2010

Ramon Usall, lleidatà nascut a Barcelona el 1977, és doctor en història contemporània i llicenciat en sociologia. Actualment exerceix de professor a l’ensenyament secundari. Ha publicat Un món en blau i grana. El Barça d’Eric Castel (Pagès Editors, 2004), La tempestuosa mar blava (Onada Edicions, 2006) i la novel·la negra Tots els camins porten a Romania (Pagès Editors, 2008).

Bon Sant Jordi i Som-hi Girona (amb o sense play off i amb fugitius inclosos)!